Apex Biotech Ltd

Produkter & Service

Knowledge
Hjem > Viden > Indhold

Hvad er forskellene i HPLC, UV

Source:Wikipedia | Updated: Dec 22, 2015

HPLC

High-performance væskekromatografi

High-performance væskekromatografi (HPLC tidligere kendt som højtryks væskekromatografi), er en teknik i analytisk kemi bruges til at adskille, identificere og kvantificere hver komponent i en blanding. Det er baseret på pumper til at passere en trykisoleret flydende opløsningsmiddel, indeholdende prøve blandingen gennem en kolonne, der er fyldt med en solid absorberende materiale. Hver komponent i stikprøven interagerer lidt forskelligt med den absorberende materiale, forårsager forskellige strømningshastigheder for de forskellige komponenter og fører til adskillelse af komponenter som de flyder ud i kolonnen.

HPLC har været anvendt til produktion (f.eks. under produktionsprocessen af farmaceutiske og biologiske produkter), juridisk (fx afsløre ydeevne ekstraudstyr narkotika i urinen), forskning (f.eks. adskille komponenterne et komplekst biologisk prøve eller lignende syntetiske kemikalier fra hinanden) og medicinsk (f.eks. påvisning D-vitamin niveauer i blod serum) formål

De fleste af tid, kan HPLC bruges til at identificere urteekstrakt.

UV

Ultraviolet

UV/VIS spektroskopi er udbredt som en teknik i kemi til at analysere kemiske struktur, den mest bemærkelsesværdige ene er konjugeret systemer. UV-stråling er ofte bruges til at vække en given prøve hvor de fluorescerende emissioner måles med en spectrofluorometer. I biologisk forskning anvendes UV-lys til kvantificering af nukleinsyrer og proteiner.


En samling af mineralske prøver glimrende fluorescerende på forskellige bølgelængder som set mens bliver bestrålet af UV-lys.

Ultraviolette lamper er også brugt i analyse af mineraler og perler.

I forurening kontrol applikationer, ultraviolet analysatorer anvendes til at registrere emissioner af nitrogenoxider, svovl stoffer, kviksølv og ammoniak, for eksempel i røggassen på fossilt fyrede kraftværker. [48] ultraviolet lys kan opdage tynde sheens af spildt olie på vand, enten ved den høj reflektion af olie film på UV bølgelængder, fluorescens af forbindelser i olie, eller ved at absorbere af UV lys lavet af Raman spredning i vand.

Planteingredienser felt bruger vi denne metode til at teste procentdel af aktive ingrediens i plante-ekstrakt.

Undersøgelse
Kontakt os
Adresse: Nr.6 Zhangba 4 Rd., Xi'an Hi-Tech Zone, Xi'an 710077, Kina.
Telefon: +86 (29) 8860 1330
Fax: +86(29) 8860 9131
E-mail:info@apex-bio.com
Hjem | Om os | Produkter & Service | Nyheder | Viden | Kvalitetskontrol | Kontakt os | Ambulant foretage en opringning | XML | vigtigste side